Gemini 2 – ZKV 2

Zaterdag 2 juni 2012, op het programma stond alweer de laatste wedstrijd van het seizoen. Voor sommigen misschien een fijn idee, klaar met dit - bijna kansloze - seizoen.

Het was de afgelopen week weer een vreselijk gepuzzel qua spelers/speelsters. Het eerste kampte met wat geblesseerden, werkende lui en ook bij het tweede konden mensen om uiteenlopende redenen niet aanwezig zijn. Wie zegt dat korfbal een mietjessport is heeft het kennelijk mis, gezien het aantal geblesseerden. Gevaarlijke sport dat korfbal.

Lege plekken bij het eerste moesten vanuit het tweede opgevuld worden, René en Chris deden dit voor de afwezige heren en Mirre heeft zelfs twee wedstrijden gespeeld. Gelukkig was Nick bereid vanuit de A door te komen. We hadden gehoopt dat hij voor aanvang van de tweede helft aanwezig kon zijn, maar dit bleek helaas niet het geval. Voor de moeite heeft hij nog zo'n 5-10 minuten gespeeld. Verder hebben we nog een oud paard van stal gehaald (ik noem geen namen Just) en zo konden we het tweede gelukkig toch nog compleet maken. Just heeft zijn ass-kiss-kwaliteiten nog even getoond bij de tegenstander, zodat zij niet moeilijk zouden doen over eventueel in te vallen spelers van het eerste bij het tweede. Bij het wedstrijdkorfbal mag dat namelijk tot vier wedstrijden voor het einde van de competitie. Erg coulant (mooi woord) van Gemini... dat dan weer wel. Echter hebben we alles zonder enige vorm van fraude op kunnen lossen.

Inhoudelijk kan ik wat betreft de wedstrijd tegen Gemini kort zijn, want we hadden niemand langs de lijn die het scoreverloop kon bijhouden. In de aanval begonnen Mirre, Marion, Rick en Chris (na 20 min vervangen voor Stefan uit 1 en vervolgens voor Nick). In de verdediging begonnen Sandra, Agnes, Johan en Just.

Hoe het scoreverloop precies is gegaan weet ik dus niet meer, maar ik meen dat het in de rust 7-3 stond. Wat ik wel weet is dat de eindscore aan de kant van ZKV kwam van Agnes, Just, Johan en Marion (allen 2x) en Sandra (1x). De wedstrijd eindigde in een verlies van 14-9.

Het was een zonnige dag om te spelen, niet verkeerd, aangezien er minder was voorspeld. Ik had zelfs een lichtelijk rood aangekleurd gezicht. Dit deed sommige collega's uit de nachtdienst mij wat bijzonder aankijken, aangezien normale mensen na een nachtdienst overdag slapen..
Toch lekker een zonnetje meegepakt! Elk nadeel heeft zo zijn voordeel.

Het seizoen sluiten we af met een knappe prestatie: -1 punten. We hebben totaal 1 wedstrijd gewonnen, 1 gelijk en 12 verloren. We hebben 4 punten in mindering gekregen, waarvoor precies weet ik niet het schijnt onder andere voor niet gespeelde (uitgestelde?) wedstrijden. Anyway, kampioen van onderen zullen we maar zeggen.. Verschil moet er zijn, er moet iemand zijn die de hond uitlaat.

Het is geen makkelijk seizoen voor ons geweest in de wedstrijdklasse, helaas moesten we bijna elke wedstrijd bekopen met een nederlaag. Nou ja.. nederlaag, in ieder geval met verliespunten. Tijdens sommige wedstrijden werd de sfeer er ook niet beter op. Laten we hopen dat we komend seizoen meer wedstrijden met winst op naam van ZKV schrijven. Met de winst komt er dan ook hopelijk een wat betere sfeer, al hebben we heus ook veel gelachen. We gaan er voor, toch jongens?

Fijne zomer allemaal en blijf een beetje in vorm.... En ik weet het, rond is ook een vorm, maar dat is niet wat ik bedoel.

Rest mij nog de reserves te bedanken: Just, Nick en Stefan. Jullie inzet werd zeker gewaardeerd!

Groetjes Marion