Van het bestuur: welkom in 2018!

Beste ZKVers,

Ik nodig jullie uit even de tijd te nemen en onderstaand stukje te lezen. Het is een heel verhaal geworden, maar soms valt er nou eenmaal veel te vertellen..! Succes, en uiteraard veel leesplezier.

We zijn inmiddels al een weekje of wat onderweg, maar uiteraard ‘kan’ het echt nog wel:

Namens het bestuur wens ik jullie alsnog een fantastisch, gezond en sportief nieuw jaar toe. Dat we met zn allen maar kunnen voortzetten waar ZKV voor staat, namelijk  een korfbalvereniging met een gezonde toekomst, waar sportiviteit en gezelligheid naast elkaar staan. Voor jong en iets minder jong, voor korfballers of niet-korfballers, voor leden, gasten, aanhang, ouders en alle andere geïnteresseerden. Een plek waar we allemaal graag naar toe blijven komen, ONZE vereniging!

Maar het aller, allerbelangrijkste: dat iedereen maar vooral kwaaltjes- en blessurevrij, gezond en gelukkig mag blijven (of weer worden…). Lichamelijk, mentaal, financieel, privé, op je werk of op school. Ik wens jullie allen echt het aller-, allerbeste toe!
En zit je toch ergens mee? Blijf er niet mee lopen, maar bespreek het. Ook dan is ZKV er voor jou!

Tevens uiteraard een dikke vette duim voor iedereen die zich, als commissie(lid), als individu of ergens op de achtergrond constant maar weer inzet voor onze vereniging. Activiteiten organiseren, de accommodatie tip-top in orde houden, een team trainen/coachen, klussen, bardienstje draaien, de voorraad beheren. Iedereen die zich hierin herkent: BEDANKT!

Welke investeringen, aanvullend op KORFBAL, hebben we het afgelopen jaar mogen realiseren?

Kantine gebruik door ‘derden’.
In 2017 hebben we onze kantine weer een flink aantal keer mogen aanbieden voor een groep ‘externe’ gebruikers. Zij hebben hun feest kunnen vieren op een leuke locatie en waren daar erg blij mee! We zagen (en zien!) een steeds grotere groei in de interesse vanuit steeds meer hoeken. De accommodatie kan voor allerlei activiteiten beschikbaar worden gesteld en het helpt absoluut mee dat we inmiddels onze speeltuin, springkussen, jeu-de-boulesbaan en uitgebreide terras kunnen aanbieden. Allerlei investeringen die we hebben gedaan, die inmiddels hun vruchten afwerpen! Dergelijk gebruik levert ons per keer een mooie financiële aanvulling. In 2017: ruim 3000 euro! Ook interesse? Vraag me dan naar de mogelijkheden!

Kinderspeelplaats en Jeu-de-boulesbaan
Beiden zijn (vrijwel) gereed. Wanneer het weer lekkerder wordt gaan we nog even de puntjes op de i zetten. Voor de zomervakantie zijn ze beiden feestelijk geopend en dankbaar in gebruik genomen!
Al met al: een speeltuin die ideaal is voor de kids om, na een eigen wedstrijd of die van broertje/zusje, nog urenlang te blijven hangen! Want bij ZKV is het leuk! En ja, dan blijven papa/mama/opa/oma natuurlijk ook wat langer hangen, toch?
Als het buitenseizoen weer begint zullen we een mooi plan gaan maken om het gebruik van de jeu-de-boulesbaan te stimuleren. Doel: er zijn vele mensen die graag een sociale activiteit zoeken, maar korfballen niet (meer) kunnen/willen. Laten wij dat dan kunnen aanbieden!

Terras uitgebreid
Voor de kantine is de prettigste plek om als toeschouwer naar de wedstrijden te kijken. Echter, dat was nogal een smalle strook. Dit stuk terras is inmiddels met zo’n 2 meter verbreed. Volop ruimte om ons terras iets gezelliger in te kunnen richten.

Wat kunnen jullie het komende jaar van het bestuur verwachten?

Als eerste de Jaarlijkse Algemene Vergadering (ledenvergadering), waarschijnlijk weer in april. Samen met (hopelijk) zo veel mogelijk seniorenleden, begunstigers EN (graag!) ouders van jeugdleden wil het bestuur doornemen hoe 2017 is verlopen en wat de plannetjes voor 2018 zijn. Ik hoop dat jullie allemaal deze ene vrijdagavond kunnen/willen ‘opofferen’ om samen met ons ZKV, achter de schermen door te nemen.

Let wel: door de zeer tegenvallende opkomst van vorig jaar willen we deze avond dit jaar anders gaan invullen.  Waarschijnlijk vinden de meeste leden een ledenvergadering een beetje te suf/stoffig. Dat kan. En ik begrijp het ook wel een beetje. Maar dan is de uitdaging aan ons (bestuur) om dezelfde informatie anders aan jullie aan te bieden! We gaan proberen om er een gezellige avond (a la Quiznight) van te maken, terwijl we jullie toch kunnen delen/informeren:

Wat ‘lekker’ is verlopen, maar ook wat (bijna) misging, waar we zeker van moeten leren. Merkbare punten waar we op korte termijn op moeten reageren. We kijken naar de centjes, maar vooral naar hoe we onze toekomst zien (sportief, leden, vrijwilligers, financieel). Waar we onze pijlen op richten, wat we willen bereiken en wat we daarvoor willen gaan doen. De zogenaamde ‘Stip op de horizon’.

De aandacht zal deels liggen op onze sportieve ‘uitdagingen’, en deels op hoe we onze vereniging aantrekkelijk(er) kunnen houden en maken. Uiteraard voor onze huidige leden, maar zeker ook voor nieuwe jeugd (en ja, nieuwe senioren leden zijn ook enorm welkom) en niet-korfballers.

Oftewel: De keuze om bij ZKV te blijven, of om er naar toe te gaan moet makkelijker zijn dan dat mensen weggaan of wegblijven. Laten we vooral uitstralen (en waarmaken): ZKV, the place to be!

Waar richten we dan dit jaar samen (!) de pijlen op?

Openstaande vacatures en extra ‘handjes’
Hier moet echt verandering in komen! Cliché? Deels, want inderdaad, iedere vereniging draait op vrijwilligers. En ja, je hoort vaker dat er altijd handjes te kort komen. Zeikerig? Nee, realiteit.

ik heb het al een paar keer gevraagd/geroepen, maar er zijn nog steeds zeer weinig mensen (leden, ouders) die spontaan opstaan om iets extra’s voor hun eigen vereniging te doen. En ik vraag niet om, zoals sommige mensen, uuuuren per week aan ZKV te besteden hoor. Welnee joh. Af en toe even helpen opruimen, een klusje doen, even vegen, lampje vervangen, materiaalhok netjes houden. Een keertje gehoor geven als iemand om hulp vraagt. Simpelweg gewoon eens om je heen kijken en niet er vanuit gaan dat “een ander dat wel regelt”.

“Maar alles loopt toch zoals het moet lopen?” Mwa. Weet je hoe dat komt? We kunnen met bestuur, alle commissies en ‘losse’ vrijwilligers het koppie aardig boven water houden. Als het gaat om alles wat ‘dagelijkse kost’ heet. Maar onze vereniging gaat echt een serieus probleem krijgen als een aantal mensen besluit om niet dat achterlijke aantal uren (ja, dat kiezen ‘ze’ zelf, maar uiteraard wel uit ‘liefde’ voor de vereniging) per week in ZKV te investeren, maar het aan een ander over te laten. Geloof me… een SERIEUS probleem…

Update keuken en magazijn
Inmiddels wordt de keuken vaker en intensiever gebruikt. Voor OC activiteiten, kantineverhuur, toernooien, e.d. De vraag naar meer koel- en opslagcapaciteit en werkruimte was groot. Daarom hebben we besloten om beiden aan te pakken. Een tweedehands keuken en tweede grote koelkast zijn inmiddels gekocht, diverse stroomgroepen zijn aangepast, het magazijn is al bijna gemoderniseerd en binnenkort gaan ook de werkzaamheden aan de keuken van start. Voordat we weer het veld op gaan moeten de grootste klappen gemaakt zijn, zodat we ook hiermee meer aan onze leden, ouders en gasten kunnen bieden!

Nieuwe sproei installatie
Het ‘sproei-team’ is samen met Willem en Peter Kardux bezig om een nieuw type beregening te plaatsen. De pomp zal (mogelijk in een eigen, nieuwe ruimte) achterop het veld (voetbal-zijde) worden geplaatst. 1 hoofdleiding met 4 aansluitingen zal worden aangebracht. De 4 deelleidingen kunnen snel worden op/uitgerold vanaf een kar met een rol. Dit maakt het mogelijk om veel makkelijker en sneller, met veel minder mensen de installatie te plaatsen, en ons veld te kunnen beregenen. We hopen dat dit voor de zomer gerealiseerd kan zijn. Bijkomend voordeel: er komt extra opslagruimte in de blokhut vrij, zodat deze ook wat toegankelijker wordt.

Jeu-de-boules baan
Zoals ik al aangaf: wanneer het buitenseizoen weer begint gaan we proberen om de baan te promoten en te stimuleren dat deze vaker wordt gebruikt. Toernooitjes, losse potjes. We hebben een mooie baan, nu nog wat ‘leven in de brouwerij’!

Terras meubilair
Dit is echt aan vervanging toe. Hier gaan we ook in investeren en zorgen dat ons terras niet alleen een heel breed tegelpad is wat toevallig tussen de kantine en de speeltuin ligt, maar een ook leuk plekkie om te zitten, naar een wedstrijd of spelende kids te kijken, of met vrienden of teamgenoten gezellig te ‘hangen’.

Heel veel plezier en succes met alle activiteiten dit seizoen, en tot snel op onze mooie accommodatie!
Als we allemaal een beetje dezelfde kant op kunnen (blijven) kijken, weet ik zeker dat we ook het komende jaar weer kunnen blijven zeggen:

ZKV, groter… door klein te blijven!

Groeten,
namens het bestuur,
Rene