Van het bestuur: welkom in 2017!

Beste ZKVers,

We zijn inmiddels al een weekje of wat onderweg, maar uiteraard 'kan' het echt nog wel:

Namens het bestuur wens ik jullie alsnog een fantastisch, gezond en sportief nieuw jaar toe. Dat we met zn allen maar kunnen voortzetten waar ZKV voor staat, namelijk een korfbalvereniging met een gezonde toekomst, waar sportiviteit en gezelligheid naast elkaar staan. Voor jong en iets minder jong, voor korfballers of niet-korfballers, voor leden, aanhang, ouders en alle andere geïnteresseerden. Een plek waar we allemaal graag naar toe blijven komen, ONZE vereniging!

Maar het aller, allerbelangrijkste: dat iedereen maar vooral kwaaltjes- en blessurevrij, gezond en gelukkig mag blijven (of weer worden...). Lichamelijk, mentaal, financieel, privé, op je werk of op school. Ik wens jullie allen echt het aller-, allerbeste toe!
En zit je toch ergens mee? Blijf er niet mee lopen, maar bespreek het. Ook dan is ZKV er voor jou!

Tevens uiteraard een dikke vette duim voor iedereen die zich, als commissie(lid), als individu of ergens op de achtergrond constant maar weer inzet voor onze vereniging. Activiteiten organiseren, de accommodatie tip-top in orde houden, een team trainen/coachen, klussen, bardienstje draaien, de voorraad beheren. Iedereen die zich hierin herkent: BEDANKT!

Wat kunnen jullie het komende jaar van het bestuur verwachten?

Als eerste de Jaarlijkse Algemene Vergadering (ledenvergadering), waarschijnlijk weer in april. Samen met (hopelijk) zo veel mogelijk seniorenleden, begunstigers EN (graag!) ouders van jeugdleden wil het bestuur doornemen hoe 2016 is verlopen en wat de plannetjes voor 2017 zijn. Ik hoop dat jullie allemaal deze ene vrijdagavond kunnen/willen 'opofferen' om samen met ons ZKV, achter de schermen door te nemen.

We kijken naar wat 'lekker' is verlopen, maar ook wat (bijna) misging, waar we zeker van moeten leren. Merkbare punten waar we op korte termijn op moeten reageren. We kijken naar de centjes, maar vooral naar hoe we onze toekomst zien (sportief, leden, vrijwilligers, financieel). Waar we onze pijlen op richten, wat we willen bereiken en wat we daarvoor willen gaan doen. De zogenaamde 'Stip op de horizon'.

De aandacht zal deels liggen op onze sportieve 'uitdagingen', en deels op hoe we onze vereniging aantrekkelijk(er) kunnen houden en maken. Uiteraard voor onze huidige leden, maar zeker ook voor nieuwe jeugd (en ja, nieuwe senioren leden zijn ook enorm welkom) en niet-korfballers.

Oftewel: De keuze om bij ZKV te blijven, of om er naar toe te gaan moet makkelijker zijn dan dat mensen weggaan of wegblijven. Laten we vooral uitstralen (en waarmaken): ZKV, the place to be!

Waar richten we dan dit jaar samen (!) de pijlen op?

Kantine gebruik door 'derden'.
In 2016 hebben we onze kantine al een flink aantal keer mogen aanbieden voor een groep 'externe' gebruikers. Zij hebben hun feest kunnen vieren op een leuke locatie en waren daar erg blij mee! Nu hopen dat de tamtam zn werk doet en we het komende jaar nog veel vaker mogen doen! De accommodatie kan voor allerlei activiteiten beschikbaar worden gesteld. Dergelijk gebruik levert ons per keer een mooie financiële aanvulling. In 2016: bijna 1000 euro! Interesse? Vraag me dan naar de mogelijkheden!

(Energie) besparing
We zullen onze vaste (energie)kosten eens goed onder de loep gaan houden, om uit te zoeken waar we e.e.a. kunnen besparen en vaste kosten kunnen beperken.
Zo hebben we in 2016 een andere stroomaansluiting laten installeren, die resulteert in een lichter abonnement. Ook zetten we de ketel in de winterperiode slechts aan als we iets in de kantine hebben. Scheelt dure stookkosten. Enne, bruikbare tips zijn natuurlijk altijd van harte welkom!

Kinderspeelplaats
Hij gaat inmiddels echt vorm aannemen. Het speelhuisje, de glijbaan en de omliggende rubber ondergrond zijn al te gebruiken. Het duikelrek, de schommel en dit gedeelte van de ondergrond zijn nog niet klaar. Het gat voor de zandbak is afgegraven. Zodra het weer het weer toelaat zullen we weer gaan beginnen met klussen en gaan we er vanuit dat de gehele speeltuin voor de zomervakantie klaar is! Qua kosten: we hebben een mooie subsidie mogen ontvangen (Deltaport Donatiefonds: bedankt!) die een heel groot deel van de kosten dekt!
Al met al: ideaal voor de kids om, na een eigen wedstrijd of die van broertje/zusje, nog urenlang te blijven hangen! Want bij ZKV is het leuk! En ja, dan blijven papa/mama/opa/oma natuurlijk ook wat langer hangen, toch?

Jeu-de-boules baan
Het klonk vorig jaar nog als verre-toekomst muziek. Iets wat waarschijnlijk niet haalbaar was. Fout. De 'bouw' vergunning is inmiddels aanwezig. Gemeente Nissewaard heeft een heel mooi budget (waarvoor dank!) beschikbaar gesteld waar we het grootste gedeelte van de aanleg mee kunnen bekostigen. We zijn echt al een heel eind op weg om, in samenwerking met gemeente Nissewaard, een Jeu-de-boules baan neer te leggen.
Diverse materialen zijn al aanwezig of kunnen 'gebruikt' geleverd worden. De benodigde ruimte is al afgegraven (Andre, bedankt) en ook hier geldt: wanneer het weer het gaat toelaten zullen we verder gaan met de aanleg. Ook hier is het doel om voor de zomervakantie klaar te zijn!
Als de baan gereed is zullen we een mooi plan gaan maken om het gebruik te stimuleren. Doel: er zijn vele mensen die graag een sociale activiteit zoeken, maar korfballen niet (meer) kunnen/willen. Laten wij dat dan kunnen aanbieden!

Terras vergroten
Voor de kantine is de prettigste plek om als toeschouwer naar de wedstrijden te kijken. Echter, dat is nogal een smalle strook. Dit stuk terras willen we gaan vergroten, zodat er zo'n 3 meter bij komt. Volop ruimte om ons terras iets gezelliger in te kunnen richten.

Communicatie en promotie
We willen onszelf veel meer in de kijker zetten. Dat gebeurde het afgelopen jaar niet goed, te weinig of te onduidelijk. Of het nou via onze site, de nieuwsbrief of facebook is, via de lokale media, of op welke andere manier... De hele wereld mag (en zal) weten wie we zijn, hoe gezellig het bij ons is en dat het absoluut de moeite waard is om eens te komen buurten!

Binnenkort kom ik weer (eens) met een update, dus hou de site, de nieuwsbrief of facebook goed in de gaten.
Heel veel plezier en succes met alle activiteiten dit seizoen, en tot snel op onze mooie accommodatie!

Als we allemaal een beetje dezelfde kant op kunnen (blijven) kijken, weet ik zeker dat we in de nabije toekomst kunnen zeggen:

ZKV, groter... door klein te blijven!

Groeten,
namens het bestuur,
Rene